Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής

Επαναφέρεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής από 7 μέτρα και άνω ο οποίος θεσπίστηκε το 2011 και κατόπιν αντικαταστάθηκε το 2013 από το Τέλος Πλόων.
Ειδικότερα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής το 2011 αφορούσε στο 10% του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για σκάφη αναψυχής με ολικό μήκος από 7 μέτρα και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η επαναφορά του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης με αυξημένο συντελεστή από το 10% στο 13% θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στον κλάδο κατασκευής σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα ενώ χιλιάδες ιδιοκτήτες θα σπεύσουν να κάνουν χρήση της φορολογικής «ακινησίας» καταθέτοντας στα κατά τόπους λιμεναρχεία της «Αδειες Πλόων» των σκαφών τους ώστε να γλιτώσουν το χαράτσι.

Σαν «βόμβα» έσκασε στον κατασκευαστικό κλάδο σκαφών αναψυχής η είδηση πως επαναφέρεται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης καθώς ήδη υπάρχει το Τέλος Πλόων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ) κ. Γιώργος Κρανίτης ανέφερε χαρακτηριστικά στο Enikonomia πως:

«Η επαναφορά του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής θα αποσταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά και οι κατασκευαστές θα βρεθούν στο χείλος του γκρεμού.

Να σημειωθεί ότι από το 2007 έως το 2013 οι πωλήσεις ελληνικών σκαφών αναψυχής κατέγραψαν μείωση 82% ενώ μέχρι το τέλος του 2014 ο κατασκευαστικός κλάδος σκαφών αναψυχής είχε σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνοντας αύξηση 22% σε σχέση με το 2013.

Pages: 1 2 3

Leave a Comment

A creation of the people of marinall.gr